World Clock


Finland

New York

[en]Short news related to Kiira Korpi[/en][fi]Kiira Korpeen liittyviä lyhyitä uutisia[/fi][ja]キーラ・コルピに関するニュースをいくつか[/ja]

[en]

Figure skating division of Tappara ry has opened their new website at address http://www.tapparantaitoluistelijat.org/.

Suomen Valmentajat ry (Finnish organization for sports coaches) has awarded Coach of The Year titles for man and woman coaches in individual and team sports categories. Woman coach of the year in individual sports is Kiira’s personal coach Maaret Siromaa.

The weekend edition of tabloid paper Iltalehti includes a three page story of Kiira in Skate America. The internet version is shortened, but the full story mentions fans especially in Japan and it also refers to a certain Japanese-Finnish fansite (although without url). Quote from the article:

Internet is a gift from heaven for these fans. They are able to follow competitions where ever those are held. A document about Kiira shown a week ago in TV2 can already be found from a Japanese fansite. Japanese are also aware that Kiira has been in driving school and that she now has her drivers license. What they don’t know is that Kiira drives a light blue car, but surely this information can be found from the site in notime.

[/en]

[fi]

Tapparan taitoluistelijat ovat avanneet uudet www-sivunsa osoitteessa http://www.tapparantaitoluistelijat.org/.

Suomen Valmentajat ry on nimennyt vuoden mies- ja naisvalmentajan yksilö- ja joukkuelajien sarjoissa. Vuoden naisvalmentaja yksilölajien sarjassa on Kiira Korven henkilökohtainen valmentaja Maaret Siromaa.

Iltalehden viikonvaihdeliitteessä on kolmen sivun juttu Kiirasta Skate America -kilpailussa. Internet-versio on lyhennetty, mutta koko jutussa mainitaan erityisesti japanilaiset fanit ja siinä myös viitataan erääseen japanilais-suomalaiseen fanisivustoon (ilman urlia). Lainaus artikkelista:

Internet on näille faneille taivaasta pudonnut lahja. He pystyvät seuraamaan kilpailuja missä ikinä ne järjestetäänkin. Viikko sitten TV2:ssa esitetty dokumentti Kiirasta löytyy jo nyt japanilaisilta fanisivuilta. Japanilaiset ovat yhtälailla selvillä, että Kiira on käynyt syksyn ajan autokoulua, ja kortti on nyt taskussa. Sitä he eivät vielä tiedä, että Kiira ajaa vaaleansinistä autoa, mutta eiköhän tämäkin tieto kohta sivuilta löydy.

[/fi]

[ja]

キーラ・コルピが所属するタッパラのフィギュアスケート部門が自分たちのウェブサイトをオープンした。
http://www.tapparantaitoluistelijat.org/

フィンランドのスポーツコーチ協会は個人競技と団体競技の両部門で男性と女性それぞれの「コーチ・オブ・ザ・イヤー」を表彰した。個人競技の女性コーチには、キーラのコーチであるマーレット・シロマーさんが選ばれた。

タブロイド紙「Iltalehti」の週末版が、スケートアメリカで活躍したキーラ・コルピについて3ページの記事を掲載。インターネット版では短くなっているが、誌面では特に日本でのファンたちについても語られている。また、URLは載っていないが、ある日本人とフィンランド人によるファンサイトについても触れている。以下、記事から引用。

インターネットはキーラのファンにとって天国からの贈り物だ。彼らは大会がどこで行なわれていても追いかけられる。TV2で1週間前に放送されたキーラのドキュメンタリーはファンサイトですでに紹介されている。日本人たちはキーラが自動車の教習所に通っていることも、免許をもっていることも知っている(訳者注:免許のことは知りませんでした)。彼らが知らないことは、キーラが水色のクルマに乗っていることだが、この情報もすぐにサイトに載るに違いない。

[/ja]

Comments are closed.