World Clock


Finland

New York

[en]The Finnish National Championships are coming[/en][fi]Taitoluistelun SM-kisat ovat tulossa[/fi][ja]フィンランド国内大会迫る![/ja]

[en]

sm2007.jpgThis year the national championships are held in the city of Mikkeli on 8.-10.12.2006 and the event is organized by Mikkeli Skaters. For skaters this is probably the most important competition of the season so far, because the outcome determines who will fill the three spots Finland has for the European Championships. The most likely podium is Susanna, Kiira and Alisa, but as none of the top ladies has been very consistent so far the game is wide open and nobody is “safe”.

This is the third time Kiira competes in nationals as a senior. In 2004/05 season she took silver after Alisa Drei withdrew due illness and in 2005/06 season she took bronze but earned the place for Olympics and Worlds by being the best Finn in the Euros.

Participants in the senior ladies discipline

[/en]
[fi]

sm2007.jpgTänä vuonna taitoluistelun SM-kilpailut käydään Mikkelissä 8.-10.12.2006 ja tapahtuman järjestää Mikkelin Luistelijat. Naisluistelijoille tämä on ehkä kauden tähänastisista kilpailuista tärkein, sillä lopputulos ratkaisee sen ketkä kolme saavat paikan tammikuisiin taitoluistelun EM-kilpailuihin. Todennäköisimmin palkintopallilla ovat Susanna, Kiira and Alisa, mutta koska kenenkään em. suoritukset eivät tällä kaudella ole olleet kovin tasaisia niin peli on täysin auki eikä kukaan voi pitää sijoitustaan varmana.

Tämä on kolmas kerta kun Kiira kilpailee SM-kisoissa naisten sarjassa. Kaudella 2004/05 hän otti hopeaa kun Alisa Drei vetäytyi sairastumisen takia ja kaudella 2005/06 otti pronssisen mitalin, mutta ansaitsi paikkansa Olympialaisiin ja MM-kisoihin olemalla paras suomalaisnainen sen vuoden EM-kilpailuissa.

Kilpailijat naisten sarjassa

[/fi]
[ja]

sm2007.jpg今年のフィンランド国内大会はミッケリ市で2006年12月8~10日にミッケリ・フィギュアスケートクラブの主催で行なわれる。現在のところ、選手たちにとって今季の一番重要な大会である。なぜなら、ヨーロッパ選手権に出場できる3人の選手がこの結果で決まるからだ。表彰台に上がりそうなのは、スザンナ・ポイキオ、キーラ・コルピ、アリサ・ドレイだが、女子のトップ選手たちは今までのところ誰も安定していないので、誰にでもチャンスがあり、「安全圏」な選手は誰もいない。

キーラ・コルピにとって今回はシニアとして3度目の出場になる。2004/05シーズンはアリサ・ドレイが病気で欠場してキーラは銀メダル。2005/06シーズンには銅メダルだったが、ヨーロッパ選手権でフィンランド選手として最高位になったことで、オリンピックと世界選手権の出場権を獲得した。

女子シニアの出場選手

[/ja]

Skater Club
Lepistö, Laura EsJT
Vesamäki, Elina EsJT
Hietala, Henna HL
Joukanen, Salla KTL
Hietaniemi, Henriikka MTK
Pöykiö, Susanna OLK
Lähdeoja, Melisa RU
Drei, Alisa RTL
Korpi, Kiira Tappara
Laksola, Niina Tappara
Suhonen, Krista Tappara

[en]

Schedule and TV coverage

The senior ladies short programs is scheduled for Saturday 1:55pm – 3:15pm and the free skate is due on Sunday 4:35pm – 6:14pm (local time).

Good news is that the department of Information and Media Technology in Mikkeli University of Applied Sciences is producing a live webcast of the senior ladies short program and a one hour collage of the free skate to be broadcasted later on Urheilukanava (Sports channel available for free on many cable networks and on digital terrestrial network in Finland). Details of the webcast will follow later.

[/en][fi]

Aikataulu ja TV-lähetykset

Naisten lyhytohjelma luistellaan lauantaina klo 13.55 – 15.15 ja vapaaohjelma on vuorossa sunnuntaina klo 16.35 – 18.14pm.

Hyvä uutinen on se että informaatio ja mediatekniikan laitos Mikkelin ammattikorkeakoulussa tuottaa live-lähetyksen webbiin naisten lyhytohjelmasta ja tunnin mittaisen koosteen vapaaohjelmasta joka esitetään myöhemmin Urheilukanavalla (näkyy ilmaiseksi monissa kaapeliverkoissa ja maanpäällisessä digiverkossa). Lisätietoja webbi-lähetyksestä myöhemmin.

[/fi][ja]

日程とテレビ中継

女子シニアのショートプログラムは土曜日の午後1:55~3:15、フリースケーティングは日曜日の午後4:35~6:14の予定(現地時間)。

ここでよい知らせ。ミッケリ応用科学大学の情報・メディア技術学部が女子シニアのショートプログラムをウェブで生中継し、フリースケーティングを1時間に編集した番組はUrheilukanava (フィンランドのケーブルテレビのほとんどと衛星デジタル放送を通して無料で見られるスポーツチャンネル)で放送される。ウェブ放送の詳細は後ほど。

[/ja]

Comments are closed.